Ben je op zoek naar een originele invulling van een teamuitje, personeelsdag of familiereünie? Leer dan de creatieve kant van jouw vrienden, familie of collega’s (en van jezelf) kennen met het teamuitje fotografie! De workshops kunnen op locatie worden georganiseerd, maar groepen tot twintig personen kunnen ook gratis gebruik maken van onze eigen cursusruimte.

Na een korte inleiding met voorbeelden gaan jullie  in groepjes foto-opdrachten uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld per huurfiets in de schitterende omgeving van Velp. Afsluitend bespreken we het eindresultaat met de hele groep. Een expositie of web gallery is een leuk aandenken aan de dag.

Het creatieve aspect en samen leren door te doen, maakt het teamuitje fotografie zeer geschikt als “teambuilder”. Mogelijk als hele dag, dagdeel of zelfs enkele uren. Joost Ooijman verzorgt desgewenst alles inclusief, in samenwerking met plaatselijke horeca.

Teamuitje Vakantie/reisfotografie

Veel fotografen zijn altijd op zoek naar het mooie plaatje. In deze workshop leer je niet alleen hoe je  deze tijdens de vakantie kunt maken, maar ook hoe je daarvan een leuke reportage kunt samenstellen. Daarbij komt een aantal zaken aan bod die voor iedere fotograaf interessant zijn:

  • creatief fotograferen
  • meer vertellen met je foto’s
  • fotograferen op drukke en toeristische locaties
  • het maken van een goede/leuke reportage

Het teamuitje vakantie- reisfotografie zit boordevol praktische tips die iedereen kan toepassen, ongeacht camera, technische kennis en dergelijke. Of je nu een maand naar Nepal of een weekend naar de Veluwe gaat, na deze workshop kom je zeker met betere foto’s thuis!

Temauitje Anders kijken

Leer anders kijken naar je eigen foto’s of naar die uit publicaties van jouw werkgever/organisatie. Vaak wordt verondersteld dat die ene mooie foto ook door de ander als zodanig ervaren wordt. Maar is dat wel zo en past dat mooie plaatje eigenlijk wel bij het doel dat het beoogt?

Iedereen die fotografeert heeft wel een trucje of maniertje om ‘oh’s en ah’s’ aan het publiek te ontlokken. Dat kan doeltreffend werken, maar staat ook in de weg om het experiment aan te gaan. Met stimulerende voorbeelden van grensverleggende fotografen/fotografes en een heuse clinic anders kijken tijdens een korte wandeling, stimuleren we de deelnemers met het teamuitje creatief fotograferen om buiten hun eigen kaders te kijken. Met verrassende foto’s tot gevolg. Je gaat met een frisse blik weer huiswaarts.

Teambuilding creatief fotograferen

Doel is versterking van de groepscohesie van een team door:

  • De toepassing van creatief denken, waarbij fotografie ingezet wordt om elkaar letterlijk en figuurlijk van meerdere kanten te zien en te begrijpen.
  • Het doen van laagdrempelige theateroefeningen, waarin principes van naar elkaar luisteren, ‘ja zeggen’ en niet oordelen worden toegepast.
  • Het toewerken naar een gezamenlijke groepsopdracht aan het eind van de clinic in de vorm van een groepsfoto.

De creatieve principes van Leonardo Da Vinci vormen de rode draad door deze teambuilding creatief fotograferen.

De clinic is activerend, kent weinig theorie, is laagdrempelig en veilig (de trainers zorgen voor een positieve, uitnodigende sfeer). ‘Fouten’ maken wordt aangemoedigd en zelfs gewaardeerd! De clinic wordt gegeven in samenwerking met trainer creatief denken John van de Ven.

Origineel groepsuitje

Veel mogelijkheden

Verrassend resultaat

workshop fotografie
groepsuitje fotograferen
workshops voor groepen

026 4721022

Neem contact op voor meer informatie,
een vrijblijvend voorstel op maat en referenties.

Referenties

Joost Ooijman verzorgde het afgelopen jaar dagworkshops en teamuitjes voor onder meer de volgende bedrijven:

BNN – programma ‘Weg met BNN’
NUON regio Gelderland
Ministerie LNV,  Dienst Landelijk Gebied regio Oost
Ministerie SZW, Den Haag
Pfizer BV, Capelle aan den IJssel
Gemeente Doesburg
Gemeente Arnhem
SNP natuurreizen
diverse in-company-trainingen fotografie en creatief denken bij bedrijven zoals  Zorgbelang Gelderland, Spectrum CMO, Milieudienst Zuidoost-Utrecht en De Gelderlander.

Start typing and press Enter to search