DRIE REACTIES LAATSTE BEGINNERSCURSUS FOTOGRAFIE

Francien Weijkamp, Spankeren

Met veel plezier heb ik de beginnerscursus fotografie bij Joost Ooijman gevolgd. Door de grote variatie in opdrachten werd je uitgedaagd om buiten je eigen gebaande paden te fotograferen.

Het bespreken van de foto’s van de cursisten heb ik als leerzaam en prettig ervaren. In de eerste plaats doordat Joost dat op een integere, vakkundige manier doet met een vleugje humor en zonder waardeoordeel. Maar ook jouw inbreng wordt gestimuleerd en op prijs gesteld. Je leert echt anders te kijken naar foto’s!

Er is een duidelijk cursusprogramma, waarin echter altijd ruimte is voor aanpassingen als de cursusgroep daar behoefte aan heeft.

Saskia Caderius van Veen, Arnhem

Super leerzame, gezellige en praktische cursus fotograferen. Door de duidelijke en soms humoristische uitleg met daarbij veel praktische oefeningen leer je snel de instellingen en mogelijkheden van je camera kennen. Ook leer je anders te “kijken” met zeer mooie foto’s als resultaat. Zeker een aanrader en ik hoop snel de gevorderden cursus te gaan volgen.

Jessica Mulder, Arnhem

‘Ik ben heel blij met de kennis die ik tot nu toe heb opgedaan en vond de lessen en opdrachten erg leuk. Mijn complimenten voor de cursus en jouw inbreng!’

DRIE REACTIES LAATSTE GEVORDERDENCURSUS FOTOGRAFEREN

Anita Stijweg, Spankeren

‘Ik heb getwijfeld of ik de basiscursus fotografie van de Fotovakschool zou gaan doen of de cursus bij Joost zou gaan volgen. Uiteindelijk heb ik gelukkig voor Joost gekozen vanwege een niet te grote groep cursisten en de persoonlijke aandacht die je krijgt. Ik heb zowel de beginners- als de gevorderden cursus gedaan.  Wat ik erg leuk vond, was elkaars werk bekijken. Ondanks dat iedereen dezelfde opdracht mee naar huis kreeg, heeft iedereen een totaal ander resultaat, vaak heel verrassend en heel leerzaam!

Zeker een aanrader voor wie nog meer uit zijn camera en foto’s wil halen!’

Sandra Hoogakker, Heteren

‘Joost heeft me op zo’n manier uit weten te dagen, dat ik een versie 2.0 aan creativiteit in mezelf ontdekt heb. Dat was zeker niet altijd makkelijk, maar het leverde wel de mooiste en interessantste foto’s op. Ik vond het fijn dat je binnen de groep toch een persoonlijke opdracht uitvoerde. Zo heb je eigenlijk een fotocursus op maat, maar ook de gezelligheid van met een groep werken. Ik heb de cursus daarom twee keer achter elkaar gedaan ;-). Doordat je veel bezig bent met de camera zelf, leer je de theorie veel beter. Je ziet dan meteen het resultaat en ik ben daar zeker een betere fotograaf door geworden. De manier van werken met persoonlijke opdrachten maakte het spannend en uitdagend, soms zelfs moeilijk, maar de resultaten waren daardoor supercool!’

Pedro Toeter, Apeldoorn

‘De gevorderden fotocursus is een zeer leerzame maar ook leuke cursus. Er werd veel van je gevraagd, zoals je grenzen te verleggen en “out of the box” te denken en te fotograferen.  Joost doet de cursus erg enthousiast en geeft een positief kritische feedback, waar je weer mee verder kunt.  Ik heb veel aan de cursus gehad, omdat ik nu echt anders te werk ga bij het maken van een foto (kunstwerk ). Joost bedankt voor de leerzame avonden en praktijkdag, en wie weet tot de volgende keer. Ik zit nu helemaal in het registeren en interpreteren ;-)’

EEN GREEP UIT EERDERE REACTIES

‘Ik heb mijn laatste resultaten nog eens vergeleken met de foto’s welke ik heb gemaakt bij de start van de cursus. Een wereld van verschil! Veel meer spanning, betere compositie en lichtgebruik.’
Dik van Veldhuizen, Ellecom (beginnerscursus en gevorderdencursus fotografie).

‘Joost heeft een plezierige manier van feedback geven: opbouwend en zonder goed-fout oordelen, maar wel met persoonlijke adviezen en verbeterpunten die aansluiten bij het niveau van de betreffende deelnemer.’ Leon van Groenendael, Nijmegen (gevorderdencursus fotografie)

‘Joost heeft een aanstekelijk enthousiasme en daagt je uit om uit je comfortzone te komen. Hij speelt in op de interactie binnen de groep en er is altijd ruimte voor vragen. Een andere plus is de fotografie op locatie tijdens de cursus, die zorgt voor een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk.’ Heidy van Elten, Velp gld.

‘Een erg leerzame cursus, waarbij een goede balans aanwezig is tussen de techniek en compositie/creativiteit. Ik heb een hoop dingen bijgeleerd over de (on)mogelijkheden van mijn eigen camera. De standaard programmastand gebruik ik eigenlijk niet meer. Ook merk ik dat ik heel anders ben gaan kijken naar de dingen om mij heen. Onbewust zoek ik dan meteen een mooie compositie en beelduitsnede. Jan Jaap Westhof, Oosterhout (Beginnerscursus + foto-excursie Duitsland + Stoeien met Pixels + Gevorderdencursus fotografie)

‘Door een heldere uitleg geeft Joost inzicht in de technieken en blik van de fotograaf. Naast aandacht voor de technische kant, heeft hij ook oog voor de emotionele kant van de fotografie (wat doet het beeld met je en wie is de fotograaf achter de foto). Zo helpt hij je eigen stijl ontwikkelen.’ Alice Malenstein, Amersfoort

‘Vol enthousiasme en bevlogenheid gebracht. Een expert die zijn vak leuk vindt en dat weet over te brengen. Heb me geen moment verveeld en ging vol energie weer naar huis’ Annique Purnot, Nijmegen (Beginnerscursus, gevorderden cursus fotgraferen en workshop Creatief denken).

‘Veel geleerd, handmatige instellingen, diafragma, sluitertijd, etc. De samenhang hiertussen is me een stuk duidelijker geworden. Het leukste deel vond ik de creatieve fotografie. Dit wordt veel uitproberen!’ Cynthia van Ginneke, Arnhem(Beginnerscursus + foto-excursie Duitsland).

‘Joost brengt het met enthousiasme, welke aanstekelijk werkt. Super cursus.’ Mariel Derks, Laag Soeren (Beginnerscursus fotografie)

‘Ik merk dat ik door de cursus heel anders ben gaan kijken. Daardoor is de diversiteit in mijn foto’s groter geworden.’ Jolein Gloerich, Arnhem (Beginnerscursus fotografie)

‘Prikkelend, inspirerend, toppertje, uitdagend, behoefte aan meer!’ Ingrid Koek, Duiven (Beginnerscursus fotografie)

‘Zeer leerzame cursus, inspirerend. Ben door deze cursus nog enthousiaster met fotografie bezig. Met name het leren kijken werkt inspirerend.’ Mario Mollenhof, Duiven (Beginnerscursus fotografie+ foto-excursie Duitsland)

‘Topcursus, lekker vrijblijvend en veel geleerd van een enthousiaste fotograaf.’ Niels Schuurman, Arnhem (Beginnerscursus fotografie + Stoeien met Pixels)

‘Bedankt voor deze cursus, veel van geleerd, vooral in het kijken.’ Olga Roozeboom, Doesburg (Beginnerscursus fotografie+ Stoeien met Pixels)

‘Het plezier dat ik al had in het fotograferen heeft Joost in de twee cursussen weten te versterken tot iets wat aardig dicht tegen een passie aan zit. In de cursus reisfotografie heeft Joost laten zien wat de kracht van een beeld kan zijn en hoe je met die beelden een verhaal kunt vertellen. De gevorderden cursus was voor een groot deel op maat gemaakt voor onze groep en heeft me weer een stap verder geholpen. Mij heeft deze cursus veel meer controle op het eindresultaat gegeven en vanuit die basis durf ik nu weer steeds meer op gevoel te gaan werken. Jammer dat deze laatste cursus er weer op zit; na zo’n avond kwam ik altijd met veel energie en ideeën weer thuis. Joost, bedankt!’ Paul van Laarhoven, Velp (Reisfotografie + Gevorderden cursus fotografie + foto-excursie Duitsland).

‘Een erg leuke en leerzame cursus die op een enthousiaste manier gegeven wordt!’  Maaike Willemsen, Duiven (Beginners fotografie + Gevorderden cursus en workshop Stoeien met pixels)

‘Ik ben anders gaan kijken en dat was mijn doel. Ook de technische kant heb ik veel beter onder de knie.’ Eric Derksen, Arnhem (Beginners + gevorderden cursus fotografie)

‘Een zeer inspirerende en praktijkgerichte cursus. Een aanrader!’ Hans Derksen, Heijen (Reisfotografie en Gevorderden cursus fotografie)

‘De gevorderden cursus heeft mij geholpen een vast patroon en mijn kijk op fotografie te veranderen en daardoor naar een hoger niveau te tillen.’ Bert Bruijs, Veenendaal (Gevorderden cursus fotografie)

‘Ik ben vooral bewuster gaan fotograferen en haal meer uit de mogelijkheden van de camera.’ Hans Smits, Duiven (Beginnerscursus fotografie)

‘Als fotografie je boeit, en je hebt net wat meer nodig om jezelf te bekwamen en te ontwikkelen is deze cursus volgen een goede beslissing!’ Edwin Schild, Arnhem (Beginnerscursus fotografie)

‘Gezellig, zeer leerzaam en ’smaakt’ naar meer.’ Martin van Blitterswijk, Duiven (Beginnerscursus en Stoeien met pixels)

‘Leuke, gezellige cursus die goed helpt om van start te kunnen gaan met je digitale camera.’ Heinie Schild, Arnhem (Beginnerscursus)

‘Fantastische cursus! Hierna nog enthousiaster geworden in het fotograferen!’ Nicole Heerlien, Nijmegen (Beginnerscursus)

‘Hoewel de cursus veel informatie bevat en geeft is het ontzettend leuk om zo te leren fotograferen. De cursus heeft voor mij een enorme toegevoegde waarde gehad. Bedankt.’ Monique Melchior, Duiven (Beginnerscursus)

‘Behalve dat Joost zijn vak verstaat en kan overbrengen, heeft hij tevens laten zien dat hij in staat is om enerzijds uitstekend in te spelen op de verschillende ‘technische’ niveaus van de deelnemers en anderzijds te beschikken over een ‘sociale antenne’ waarbij hij heel goed de individuele persoon achter de camera aanvoelt en aanspreekt.’  Jean-Pierre Roché, Amstelveen

‘Goed voorbereide lessen en heel toegankelijk voor vragen.’ Sia Windig, Gouda

‘Joost wist tijdens zijn fotocursus zowel techniek als praktijk op een plezierige, begrijpelijke en leerzame manier over te brengen. Hij is daarbij kundig, flexibel, stimulerend en gezellig. Met Toscane als schitterend decor voor de praktijkopdrachten kon het helemaal niet meer stuk!’ Pim van Deursen, Mierlo

‘Prima cursusleider, enthousiast, inhoudelijk goed onderlegd, gevoel voor groep én individu. De cursussen zijn heel praktijk gericht en daardoor makkelijk vertaalbaar naar de eigen situatie.’  Madeleine v.d. Ven, Amsterdam

Start typing and press Enter to search