Leer met de cursus portretfotografie humoristische portretten maken van prijswinnend portretfotograaf! Humor is een effectieve methode om contact te maken met je model en hem of haar te laten ontspannen. Maar humor is ook een geweldig uitgangspunt bij het maken van één of meerdere portretten. Samengevat leer je in deze portretfotografie cursus het volgende:

  • technieken voor creatief denken en dus out of the box brainstormen én fotograferen;
  • hoe je jouw idee kunt realiseren;
    de basis van het fotograferen in de studio en werken met softboxen,
  • paraplu’s, spotjes, etc;
  • portretfotografie op locatie met bestaand licht;
  • het communiceren met aansturen van je model.

Eerste avond

Je ziet inspirerende voorbeelden van humoristische portretten door bekende en minder bekende portretfotografen. Daarna leer je brainstormtechnieken waarmee je verder komt dan alleen de clichés. Hoe kan je dus écht out of the box denken en straks ook zo portretten leren fotograferen.

Tweede avond

Introductie portretten fotograferen met studiolicht. Je leert hoe je softboxen, paraplu’s en spotjes kunt gebruiken en wat het beste past bij je idee. Daarnaast staan we stil bij de camera-instellingen en het fotograferen in de studio in het algemeen.

Zaterdag

Deze dag werken we in de studio en op een locatie die we in overleg met de groep hebben gekozen. Je leert kijken naar en werken met bestaand licht. Ook het werken met reflectieschermen komt uitgebreid aan de orde. Daarnaast staan we stil bij de communicatie met je model, het aansturen, etc.

Fotoshoot in de studio

Na de workshops plan je zelf de studioshoot in met je model. Daarvoor maak je gebruik van mijn studio en faciliteiten, je neemt alleen je eigen camera mee. Nadat ik je even op weg heb geholpen fotografeer je zelfstandig.

Derde avond

De laatste avond bespreken we jouw resultaten en die van de andere deelnemers. Daarnaast is er nog ruimte voor extra vragen en/of oefening.

creatief denken én fotograferen

basistechnieken studio

communiceren en aansturen model

cursus portretfotografie
studio cursus portretfotografie
fotografiecursus portretten

De prijs van deze cursus is € 395,00

De cursus gaat in het najaar 2018 van start, de data worden nog gepland. Stuur bij interesse vast een mailtje naar info@joostooijman.nl.

Start typing and press Enter to search