Jouw vaardigheden als (vrijetijds)fotograaf zijn dikwijls gebaseerd op ingesleten patronen. Veilige trucs, comfortabele gewoonten maar ook (voor)oordelen staan in de weg om het experiment aan te kunnen gaan. Een fotograaf denkt vaak al meteen in termen als belichting, compositie en scherptediepte. Maar dat is al een stap te ver, want echt creatief fotograferen behelst meer. Creatief denken is niet iets vaags of artistieks: het is een manier van denken, toegepast op concrete vraagstukken. Kom dat ontdekken!

In deze interactieve workshop creatief fotograferen gaan we de theorie en praktijk van het creatief denken toepassen op fotografie. Met behulp van methoden uit het creatieve brein van het genie Leonardo Da Vinci gaan we onze zintuigen en ons kijken in het bijzonder aanscherpen. Een nieuwsgierige geest ontwikkelen, denken als een kind, durven falen en verrassende combinaties zoeken, dat zijn de voorwaarden voor echte creativiteit. Het programma bestaat uit deze drie onderdelen:

Het toepassen van het ‘sfumato-principe’. Een open instelling tegenover onzekerheid is het geheim achter het aanboren van jouw creatieve potentieel
Een klassieker uit het creatieve denken in de kunstwereld: de toepassing van de ‘vooronderstellingtechniek’
Het ombuigen van ‘ja, maar …’ naar ‘nou en…!’. Kiezen met lef, dus!

De training creatief fotograferen wordt verzorgd door trainer John van de Ven en fotograaf Joost Ooijman. John heeft meerdere cursussen gevolgd en is COCD gecertificeerd. Hij heeft een ruime ervaring in het faciliteren van creatieve processen en het geven van trainingen. Joost zal de vertaalslag maken naar de fotografie,  aan de hand van eigen ervaringen, missers en successen en de grensverleggende methoden van bekende fotografen.

Uiteraard gaan de deelnemers tijdens de training veelvuldig aan de slag met creativiteit, toegepast op hun eigen fotografie. Dit gebeurt aan de hand van oefeningen en concrete foto-opdrachten die ter plekke worden uitgewerkt en nabesproken.

'Nou en!!' ipv 'ja maar...''

creëer jouw creatieve mindset

inspiratie en energie

durf te falen

workshop creatief denken
fotoworkshop creatief fotograferen
workshop creatief fotograferen
fotocursus creatief denken

De prijs van deze cursus is

€175,00 inclusief lunch.

Datum: Zaterdag 16 juni 2018 van 10:00 tot 16:00.

  • 'Voor mij was dit de meest interessante fotografiecursus tot nu toe. Ik vond het positief dat alles zo interactief was en jij als trainer niet bang was om een discussie aan te gaan met de cursisten, ik heb dit bij andere trainingen wel anders meegemaakt.'

    Arjan van de Molen Mijdrecht
  • 'Met de creativiteit van de fotocursus creatief fotograferen heb ik mijn eigen fotografie eenvoudig verbeterd.'  

    Luuk Olsthoorn Rozendaal

Start typing and press Enter to search